Volleybalschoenen voor dames, heren, kinderen, hoog of laag, wij hebben ze in onze collectie. Zo is er voor iedereen een geschikte volleybalschoen te vinden. Of je nou extra grip wilt, extra demping, meer stabiliteit, een lichte schoen óf gewoon een combinatie van eigenschappen.

18 artikelen  

Goede volleybalschoenen zijn niet alleen cruciaal maar zorgen er ook nog eens voor dat je beter kunt presteren. Daarom hebben wij onder andere de volleybalschoenen van Mizuno en Asics in ons assortiment.

Indoorschoenen zijn er in verschillende soorten en maten. Afhankelijk van je wensen kun je kiezen voor een laag of een hoog model. Één van de belangrijkste factoren van volleybalschoenen is de demping.

Doordat de zaal hard is en zelf geen demping geeft krijgt je lichaam veel schokken te verduren, daarom is de demping van de schoenen van essentieel belang. Andere factoren die daarbij komen kijken zijn stabiliteit, ventilatie, pasvorm, gewicht én grip.

Doordat volleyballers veel springen en veel in beweging zijn zit een blessure al snel in een klein hoekje. Hierdoor is de juiste demping en vooral ook de juiste ondersteuning extra belangrijk. Als je veel volleybal speelt dan gaat dat na één seizoen al snel ten koste van de stabiliteit en ondersteuning van de volleybalschoen. Wacht daarom nooit te lang met nieuwe volleybalschoenen kopen, zo kun je blessures voorkomen.

Volleybalschoenen Dames

Volleybalschoenen dames zijn speciaal ontworpen omdat dames over het algemeen een smallere voet hebben en daarmee dus ook een smallere pasvorm nodig hebben dan mannen. Voor de volleybalschoenen voor dames én heren speelt het uiteraard ook mee of je een verdediger of juist een aanvaller bent. In de basis moeten de schoenen een goede grip hebben en moet je snel kunnen wenden en draaien voor goede reacties. En natuurlijk is een leuk kleurtje niet geheel onbelangrijk bij dames volleybalschoenen.

Indien je toch een wat bredere pasvorm hebt dan zou je ook voor een universele of heren volleybalschoen kunnen kiezen. Ook handbalschoenen worden geregeld gebruikt voor volleybal en andersom. Over het algemeen hebben de volleybalschoenen dames een iets schuiner oplopende neus wat het gemakkelijker maakt om telkens op de voorvoeten te staan.

Uiteraard is het per persoon verschillend en is het volledig afhankelijk wat je fijn vindt zitten en wat er van de schoen verwacht wordt. Natuurlijk hebben wij ook een assortiment volleybalschoenen voor heren.

Mizuno Volleybalschoenen

Volleybalschoenen van Mizuno zijn inmiddels de onbetwiste nummer 1 en ontzettend populair. Deze schoenen zijn van uitstekende kwaliteit en bieden daarnaast uitstekende demping en optimale ondersteuning. De Mizuno volleybalschoenen zijn van lichtgewicht en zitten uiterst comfortabel.

Mizuno werkt al jaren met een aantal dezelfde modellen die telkens weer vernieuwd worden waaronder de Mizuno Wave Lightning, Wave Mirage, Wave Momentum en de Wave Luminous. Dit zijn tevens de meest populaire modellen.

De Mizuno Wave Lightning en de Wave Mirage zijn beide lichtgewicht schoenen met een smalle pasvorm. De Mizuno Wave Tornado en de Wave Momentum zijn beide wat steviger en bieden daarbij wat meer ondersteuning.

Doordat de Wave Momentum een wat hogere schoen is, is deze zeer geschikt voor mensen met zwakke enkels omdat deze schoen zorgt voor extra ondersteuning rondom de enkels. De Mizuno volleybalschoenen dames of heren hebben daarnaast een non marking rubberen buitenzool, dit zorgt ervoor dat de schoenen een lange levensduur hebben.

Asics Volleybalschoenen

Naast de uitgebreide collectie van Mizuno hebben wij ook Asics volleybalschoenen in ons assortiment. De Asics volleybalschoenen beschikken over een FlyteFoam tussenzool. Dit zorgt ervoor dat de schoen een super lichtgewicht is doordat deze foam tot wel 55% lichter is dan het gemiddelde EVA-foam. Daarnaast biedt deze technologie extra veerkracht en demping van de schoen.

De speciale zool van de volleybalschoenen van Asics zorgt ervoor dat de schoen extra lang mee gaat doordat dit gemaakt is van slijtvast rubber. Tevens beschikken deze schoenen ook nog een over een technologie dat ervoor zorgt dat de voeten lang droog blijven.

Ook bij Asics volleybalschoenen zijn er een aantal modellen die al jarenlang meegaan en continu vernieuwd en verbeterd worden. Dit zijn onder andere de Asics Netburner Ballistic FF en de Blast FF. Ook voor de schoenen van Asics komt het zeer regelmatig voor dat de handbalschoenen voor volleybal gebruikt worden en vice versa.

Waar moet je op letten bij het kopen van volleybalschoenen

Wanneer je volleybalschoenen gaat kopen moet je op een aantal factoren letten. De positie, de juiste maat, het design of de technische eigenschappen van de schoen, dit speelt allemaal een rol bij het kopen van nieuwe schoenen.

De juiste maat

Één van de belangrijkste factoren is natuurlijk de maat van de schoenen. Dit is altijd lastig in te schatten omdat dit per merk kan verschillen. Koop de schoenen niet te klein, als je te veel met je tenen voorin zit dan krijg je tijdens het volleyballen veel last bij het springen, landen en draaien.

Ook te groot is niet goed want dan ga je schuiven in de schoenen en dan krijg je last van je voetzool of hak. Zorgt ervoor dat de volleybalschoen een goede pasvorm heeft en niet te ruim zit. Schoenen lopen vaak nog wat uit, vooral in de breedte.

Op welke positie speel je

Ook jouw positie in het veld kan bepalend voor de volleybalschoenen die jij nodig hebt. En wat voor een type speler ben jij. Een aanvaller springt meer en heeft daarom over het algemeen goede demping en stabiliteit nodig. Terwijl een spelverdeler juist weer erg wendbaar moet zijn.

Daarnaast is ook het design van de schoenen natuurlijk niet geheel onbelangrijk. Kortom, kies een volleybalschoen die goed bij je past, let goed op de maat en laat je vooral goed adviseren. Heb je hier vragen over kom dan vooral eens langs bij ons in de winkel voor een deskundig advies.

Bekijk ook onze collectie volleybal kniebeschermers voor optimale kniebescherming.